In samenwerking met @Rogellisportswear schreef ik een blog over waarom ik weer begonnen ben met wielrennen en welke tips ik heb voor beginners. Zoals ik in een eerdere blog ook al schreef; het Coronamaatregelen tijdperk heeft vele nadelen, maar ook enkele voordelen. Namelijk dat ik meer tijd heb voor hobby’s die al een tijd op mijn to-do list stonden, maar waar ik gewoon maar niet aan toe leek te komen. Deze blog vind je ook op de website van Rogelli en wel hier:

Een aantal jaar geleden…
Mijn wielrenavontuur gaat eigenlijk jaren terug. In mijn jeugd zat ik heel regelmatig op de racefiets; ik was fanatiek schaatsster en deed in de zomer aan wielrennen om conditie op te bouwen voor het schaatsseizoen. Op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt en zo dus ook met het wielrennen.

Het was om en nabij 7 jaar geleden dat ik voor het laatst op een racefiets zat. Ik liep al een tijdje rond met het idee dat ik wielrennen weer op zou willen pakken; een fiets, een helm en een oud fietspak had ik ten slotte nog, dus ik hoefde alleen maar de banden op te pompen en kon de weg op. Toch is het er niet eerder van gekomen dan in deze Coronatijd.  Dat ik er nu pas aan toe kom, komt denk ik omdat ik nu meer tijd heb door het wegvallen van veel (sociale) activiteiten i.v.m. alle geldende maatregelen. Hierdoor heb ik toch een bepaalde rust in mijn hoofd om hobby’s op te pakken.

Ik vond het heerlijk om weer te fietsen (ik heb wel behoorlijk wat spierpijn gehad na de eerste 2 keer). Een bijkomend voordeel van fietsen vind ik dat het minder belastend is voor mijn knie. Een tijdje geleden liep ik een lopers knie op, en hoewel ik nu weer hersteld ben, weet ik dat ik wel voorzichtig moet zijn want soms voel ik nog wel eens een lichte steek. Fijn om het hardlopen te kunnen afwisselen met fietsen!

Maar…Hoe wil ik als beginnend wielrenner zorgen dat ik het leuk blijf vinden? Ik heb een aantal punten waarmee ik hoop dat het succesvoller wordt dan vorige keren en ik het als een soort sport naast hardlopen kan gaan doen.

  • Van te voren het weerbericht checken. Ik ben erachter gekomen dat ik een typische mooi weer fietser ben;) Met regen of kou op komst ga ik gewoon niet, dan hoef ik ook niet te balen onderweg en houden we het een beetje leuk.
  • Wat voor mij persoonlijk altijd goed werkt, ook met bijvoorbeeld hardlopen, is een leuke kleding set kopen omdat ik dan extra gemotiveerd ben om te gaan; die leuke wielrenkleding set heb ik gevonden in de vorm @rogellisportswear kleding!
  • Een fietsbroek met een goede zeem. Ik weet niet of je ooit op een wielrenfietszadel hebt gezeten zonder zeem? Ik laatst wel, toen ik mijn fiets van mijn ouders’ huis naar mijn eigen huis toereed. In m’n alledaagse kleding. 1 woord: auw! Gelukkig heeft Rogelli genoeg keuze in zemen, dus ik hoef nu nooit meer zonder te fietsen.
  • Langzaam opbouwen en niet beginnen met lange afstanden; langzaam opbouwen vind ik soms lastig omdat ik in mijn enthousiasme soms denk de hele wereld aan te kunnen, maar om te voorkomen dat ik er na 1 rondje van 80 km alweer klaar mee ben denk ik dat het beter is om het wat te doseren.

Dus mijn doel is: wielrennen naast hardlopen gaan doen en er net zoveel plezier in hebben als hardlopen #enjoythedistance!
Combineren jullie ook sporten? En zo ja, welke sporten? En hebben jullie nog tips voor beginnend wielrenners?

Share: