Hieronder geef ik een kort (maar hopelijk krachtig) overzicht van mijn bevindingen over de Hoka One one Clifton.

Het merk
Ik had wel eens van het merk Hoka One One gehoord maar dit was de eerste keer dat ik een schoen van dit Franse merk aan had. Grappig feitje is dat Hoka One one in het Maori betekent: ‘vlieg over de aarde’ en het bleek al snel dat de schoen zijn merknaam eer aan doet:

Demping & snelheid
Yes sure! De dikke tussenzool (zie foto) maakt dat de schoen veel demping geeft. Deze extra demping maakte voor mij dat ik er heerlijk op kan lopen en dat ik bovendien minder snel last krijg van mijn knieblessure. Het voelt inderdaad ergens een beetje als vliegen door die demping; zie slogan van het merk;). Ik kan me wel voorstellen dat de extra demping ook wat too much kan zijn wanneer je er niet perse behoefte aan hebt, maar voor mensen met een blessure of mensen die bijvoorbeeld wat zwaarder zijn kan het een hele fijne toevoeging zijn!

Uitstraling
Qua uiterlijk zijn de Hoka’s wel even wennen; de zool is vrij hoog waardoor de schoenen een wat grovere uitstraling hebben. De Hoka schoenen zijn namelijk ontworpen met een Active footframe, dat wil zeggen dat de voet in de tussenzool staat ipv op de tussenzool. Dit maakt dat de zool er extra groot uitziet. Maar hoewel de schoenen dus wat grover ogen, voelen ze juist superlicht aan als je ze aan hebt. En persoonlijk vind ik die grote witte zool ook wel trendy; ik heb de schoenen ook heel regelmatig aan als ‘gewone’ sneakers. 

 

Maat & pasvorm
Wel had ik na de eerste 2 keer lopen een behoorlijke blaar onder mijn voet, maar nu in de schoenen eenmaal ingelopen heb, heb ik daar geen last meer van. De maat valt normaal;  ik heb altijd maat 39, bestelde nu dus ook die maat en die zit prima.

Ga ik vaker lopen op de Hoka’s?
Oui! Zeker weten, vooral als ik merk dat ik wat meer blessure gevoelig ben trek ik ze graag aan, door die demping heb ik minder last van mijn knie. Blijvertje dus!

Heb jij wel eens op Hoka One One’s gelopen? Hoe bevielen ze jou?

Share: