De afgelopen tijd heb ik veel op de Mizuno Waver Rider 24 gelopen. Een weer totaal andere schoen dan de vorige Mizuno schoen die ik testte: de Mizuno Waver Inspider 17.  Wat maakt deze schoen anders en hoe bevalt deze schoen mij? Lees hieronder een aantal punten die mij opvallen:

Neutrale schoen
Anders dan de Wave Inspider 17 is deze schoen neutraal en corrigeert de schoen dus niet voor overpronatie. Zo’n neutrale schoen past mij beter, ik heb niet veel last van overpronatie (heel soms bij duurlopen) en hoewel het bij sommige merken fijn kan zijn om op een wat meer corrigerende schoen te lopen, is dat bij deze niet zo. Het feit dat ik met deze schoen meerdere keren na elkaar kan lopen zonder last van mijn knie te krijgen is voor mij nog een teken dat de schoen niet hoeft te corrigeren en neutraal dus prima is.

Fitting
De schoen zit nauw om de voet en loopt heerlijk. Net als de Waver Inspider 17 veren de schoenen erg en geven ze dus dat echte bounce gevoel. Toch geven ze ook voldoende steun: met een gevoelige knie (door een recente lopers knie) kon ik er, ondanks de bounce, toch lekker op lopen.  Dit is mede te danken aan de Mizuno Enerzy techniek, voor meer informatie over hoe deze techniek werkt kun je hier klikken.

Uitstraling
De schoen komt in 4 verschillende kleuren (zwart, grijs, donkerblauw, lichtblauw, paarsachtig, groen/blauwe). Ik heb de groen/blauwe (zie foto), een frisse lente kleur. Maar als je voor een wat meer neutrale kleur gaat is er dus ook genoeg keuze.

Prijs
De prijs van de Wave Rider 24 ’s is 149,95, maar zoals bij elke schoen wel geldt zijn er regelmatig leuke aanbiedingen te vinden. Bijvoorbeeld via All4Running.

Wat is nieuw aan de Wave Rider 24?
Deze schoen heeft nog meer demping en responsiviteit dan de modellen die hiervoor uitkwamen; wat weer terug te leiden is naar de Enerzy techniek als hierboven beschreven. Dit voel je weer aan een fijne & prettige afzet die ik hierboven ook beschreef.

Overall
Een fijne schoen die op zich net zo fijn zit als de Wave Inspire 17, maar die doordat hij neutraal is net wat beter bij mijn looptechniek past. Daarom is deze schoen dan ook zeker een blijvertje, vooral voor korte en middellange afstanden:)

Wil je meer reviews lezen? Kijk dan onder het kopje reviews, waar ik naast schoen ook andere (hardloop gerelateerde) producten review!

Share: