Yes er staat weer een hardloop challenge op het programma! Op 21 maart en 31 maart loop ik  (uitgespreid over 2 dagen) de 21 km voor Kika als onderdeel van de Kika Lente Fit uitdaging! Ik moet zeggen dat een nieuwe challenge erg welkom is! Ook vind ik het fijn om te kunnen bijdragen aan de bekendheid van een goed doel. Wat ga ik precies doen en waarom loop ik graag mee?

De bedoeling van deze challenge is dat je 21 km loopt tussen 21 maart en 31 maart. Hoe je dit indeelt mag je helemaal zelf weten. Ik heb besloten om 21 maart een 11 km te lopen en op 31 maart de 10 km. Voor mij zijn dit afstanden die niet te lang zijn, maar waarmee ik wel het gevoel heb dat ik even lekker sportief bezig ben.  Daarbij vind ik het fijn om me te kunnen inspannen voor het goede doel: door mee te doen aan deze Kika run (gesponsord of niet) help je toch mee om bekendheid voor dit goede doel te generen en dat is al een mooi doel op zich!

Een nieuwe uitdaging is voor mij op dit moment sowieso erg welkom! Ik merk dat ik zonder hardloopevenementen op de planning toch wat moeite heb om te gaan trainen en die motivatie vast te houden. En juist in deze tijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Het vele thuiswerken, weinig structuur en weinig dingen mogelijk, maken dat het lastig is om gemotiveerd te blijven terwijl dat juist in deze tijd nodig is. Fysieke inspanning maakt namelijk dat je je mentaal ook prettiger voelt, meer zin hebt in dagelijkse bezigheden en stress beter aan kunt. Door hardlopen komen er allerlei geluk stofjes (bijvoorbeeld endorfine en serotonine) vrij waarmee je je mentale gezondheid een groot plezier doet. En wist je dat je immuunsysteem een boost krijgt van op regelmatige basis sporten en dat je dus minder kans hebt om ziek te worden?
Dus: ondanks dat er nu veel níet mogelijk is, is het toch ook belangrijk om uit te gaan van wat er wél kan: er daar is in de buitenlucht hardlopen er gelukkig 1 van!

Loop je niet vaak hard maar lijkt het je wel leuk om mee te doen, fit de lente in te gaan én te lopen voor het goede doel?  Dan kun je minder kilometer per dag lopen en de afstand wat spreiden over meerdere dagen, zodat de lat om te gaan misschien wat minder hoog ligt. Uiteindelijk gaat het hier niet om de tijd of snelheid maar om het feit dat je lekker wat kilometers loopt.

Doen jullie ook mee met deze Lente Fit Challenge? Je kunt je opgeven via deze link:

https://www.runforkika.nl/?gclid=EAIaIQobChMItYPOoLqv7wIViOh3Ch1uegdKEAAYASAAEgLiAfD_BwE 

Share: