Een tijdje geleden schreef ik, in samenwerking met @rogellisportswear een blog over dat ik weer begonnen was met racefietsen (zie blog hier). Inmiddels zijn we weer een zomer verder, staat de herfst voor de deur en lijkt het me leuk om hier een vervolg blog over te schrijven! Heb ik in het fietsen een nieuwe hobby gevonden of hou ik het toch bij hardlopen? En wat is mij opgevallen aan fietsen?

Fietsen in de zomer is perfect
Ik ben blij dat ik op de fiets springen deze zomer weer tot de mogelijkheden kon rekenen. Het was een zomer met een aantal zeer warme dagen (zeg maar weken) en normaal had ik dan helemaal stil gezeten omdat hardlopen te warm was. Maar met deze hitte kon ik nog prima fietsen en het werkte heerlijk verkoelend (hoe harder je fietst hoe meer verkoeling ghehe);) Dus tijdens de hittegolf was het ook helemaal top.

Combineren van fietsen en hardlopen
Ja zeker! Zoals hierboven beschreven is het tijdens warme dagen fijner om op de fiets te springen dan in de hitte de lopen. Op dagen dat het regent is het prettiger om hard te lopen. Maar verder is het prima te combineren; de sporten vullen elkaar goed aan. Wel loop ik minder hard in de week als ik ook fiets..maar ach, sport is sport en welke sport dat is maak me niet zoveel uit zolang ik er maar van kan genieten #enjoythedistance. Ik combineer de 2 sporten niet op dezelfde dag trouwens: dat lijkt me echt zwaar ( dat kunnen de triatleten onder ons vast beamen;)).

Fietsroutes
Ik heb meerdere routes uitgeprobeerd, maar mijn favoriet is toch wel een route door het bos/de duinen:). Wat ik minder fijn vond waren de routes door de polder. Eigenlijk heb ik dat zowel met fietsen als met hardlopen ook; ik vind de polders vaak lange eindeloze stukken waar het uitzicht lange tijd hetzelfde blijft. Mijn favoriete route was toch wel van Heiloo naar Castricum naar Egmond naar Bergen (via het bos) – naar Schoorl en vanaf Schoorl terug door de duinenen naar Bergen naar Heiloo. Veel natuur en veel afwisseling!

Fietsen in de herfst/winter
Ik wil dit in de winter gaan vasthouden. Voorheen was wielrennen wel echt een zomer sport activiteit voor me (omdat ik in de winter vooral bezig was met schaatsen) maar ik wil het nu proberen te blijven combineren met hardlopen. Voor de koude dagen die eraan komen heb ik in elk geval alvast een superfijn warm jack gevonden, het Glow Winterjack (zie foto) van @rogellisportswear.:)

Fiets jij in de zomer evenveel als in de winter? Hoevaak per week train je?

Share: