Nu het echt herfst is en de dagen steeds korter worden, merk ik dat het lastiger vind om ’s avonds nog te gaan sporten. Het weer is minder uitnodigend dan in de zomer en het is as we speak al rond half 8 helemaal donker. Ik werk sinds 2 weken weer volledig thuis en je zou zeggen dat het dan weer makkelijker gaat om na werk te sporten, maar toch heb ik er moeite mee omdat ik een beetje blijf hangen in die werkmodus. Ik heb een aantal tips die voor mij werken op zo’n moment en die ik graag met jullie deel!* Ik sport vaak ’s avonds, maar dit is natuurlijk ook prima van toepassing op voor je werk sporten 🙂

1.Doe een activiteit die je leuk vindt. Heb je geen zin om hard te lopen in de regen? Misschien is die drempel om te gaan fitnessen dan wat lager? Ik zelf wissel vaak hardlopen en racefietsen af en mocht ik daar nou allebei geen zin in hebben ga ik wandelen om toch iets te doen en in beweging te komen.

2. Spreek met iemand af om samen te gaan (of virtueel). Ik ben goed in met excuses aan te komen, maar als ik met mijn vriend af spreek dat we op dinsdagmiddag gaan hardlopen dan moet ik behalve mezelf, ook hem nog overtuigen om niet te gaan:) en dat werkt als een goede stok achter de deur! Of je vertelt aan een collega dat je gaat en komt hier vervolgens op terug. Zeggen dat je toch niet bent gegaan, is ook weer zo jammer;)

3. Stel een doel waar je naar toe kunt trainen. De meeste doelen zijn lastiger te behandelen met alleen in het weekend trainen. Voor mij werkte het top om me op te geven voor de 7 Heuvelenloop. Helaas kreeg ik gisteren te horen dat die niet doorgaat.. maar de voorbereidingen naar die wedstrijd toe hebben me wel geholpen om toch te blijven trainen. Helaas zijn er veel evenementen gecanceld, maar wie weet is een Virtuele Run iets voor je? Bij VirtueelNL zijn veel virtuele runs waar je je voor op kunt geven om toch een soort doel te hebben. Ook is er op 24 & 25 oktober weer een virtuele NN Running Day

4. Ga direct na werk door. Deze werkt voor mij echt goed; als ik moe ben na werk en nog moet koken of allerlei kleine klusjes moet doen schiet het er vaak bij in. Die moeheid is echter vooral mentaal (ik zit nog in een werkmodus) en juist door direct nadat ik mijn laptop heb dichtgeklapt te gaan, ga ik dit tegen.*Voor als je niet thuis werkt: is het misschien een idee om je spullen mee te nemen naar werk, zodat je ook een soort van meteen door kan en je wilt die spullen toch niet voor niks mee hebben?:)

5. Beloon jezelf als je toch geweest bent: die beloning verschilt bij mij per keer maar favoriet is toch wel iets lekkers als avondeten.

6. Kies een vaste dag uit: Makkelijk als je je er al op kunt voorbereiden dat je die dag gaat. Andere verplichtingen kun je dan makkelijker naar een andere dag/moment verschuiven. Als het in je systeem zit is het makkelijker vol te houden.

7. Ik doe dit niet vaak, maar soms werkt het wel; leg kleding alvast klaar. Vooral ’s ochtend kan ik me voorstellen dat het handig is om alles alvast klaar te hebben liggen; het verlaagt de drempel en maakt dat je er alvast mee bezig bent in je hoofd.

Wat werkt voor jou? Heb jij nog meer tips?

Share: