Ik kreeg vanuit Asics de vraag of ik de nieuwe Asics Evoride hardloopschoenen wilde uitproberen. Ik heb er inmiddels een aantal keer op gelopen en deel hierbij mijn bevindingen met jullie!

Asics
Ik vind het altijd leuk om nieuwe producten uit te proberen, maar ben altijd wel wat voorzichtig met nieuwe hardloopschoenen omdat ik bang ben voor blessures. Nu is het zo dat ik al 15 jaar lang op Asics schoenen loop (ik heb al jaren de GT- 2000) en daar ben ik heel tevreden mee, dus ik had er wel vertrouwen in dat het goed zou komen als ik een nieuwe Asics schoen uit zou proberen. Ik vind het ook fijn om op een schoen van Asics te lopen, je weet dat het een A kwaliteit schoen is en dat voelt toch fijn met het aantal km dat ik maak.

Pasvorm
De schoen voelt in het begin wat apart aan, de neus steekt nogal omhoog en dat was ik niet gewend dus daar moest ik echt wel even aan wennen. Na een tijdje voel je dit verschil echter niet meer. Verder voelen de schoenen echt super licht aan, heel fijn! De schoenen vallen vrij klein, maar hier was ik op voorbereid want mijn oude Asics schoenen zijn ook 40,5 terwijl ik normaal maat 39 heb.

De uitstraling:
Helemaal mijn smaak! De kleuren zijn wit met goud(zie foto) en ze zien er wat mij betreft heel chique en stijlvol uit, maar toch ook sportief. Hoewel het een echte hardloopschoen is, zou ik ze ook prima ‘gewoon’ kunnen dragen onder een spijkerbroek. Handig dus, een sportschoen en een casual sneaker in 1. Verder zit de schoen nauw om je voet waardoor ze goed ‘afkleden’. Niet helemaal het juiste woord misschien maar je snapt wat ik bedoel; het lijkt alsof je kleine voeten hebt i.p.v. maat schuit. Altijd fijn;)

Snelheid + neutrale schoen
Yes! De schoen is perfect als je op een snel tempo wilt lopen. De schoen voelt licht aan en loopt heel verend, de gebogen voorvoet moet ervoor zorgen dat je efficiënt loopt en dat is duidelijk te merken. De Evoride is een neutrale schoen en mijn oude Asics schoenen zijn dat niet, maar ik kon hier prima op lopen, ze bieden voldoende ondersteuning.

Ik ben dus positief! Loop jij op verschillende soorten schoenen of hou je het bij 1 soort schoen?

 

Share: