20 oktober – mijn eerste halve Marathon!

Mijn eerste halve marathon komt snel dichterbij en daarom bedacht ik me dat ik het leuk vind om even een korte update te schrijven over hoe ik daar nu tegen aan kijk.

Op 20 oktober loop ik mijn eerste halve marathon. Dat wordt wel echt een mijlpaal, want heb het al zo lang op mijn bucketlist staan; een halve marathon en uiteindelijk een hele marathon lopen. Ik vraag me wel eens af waarom ik niet eerder een halve marathon heb gelopen.. Maar als ik erover nadenk kom ik tot de conclusie; ik had steeds niet de energie en tijd om ervoor te trainen en het voelde daardoor alsof het niet het juiste moment was. En dan is het natuurlijk ook weer niet een afstand die je zomaar even loopt om ‘m af te strepen van je bucketlist (althans, niet voor mij..waarschijnlijk zou het uitlopen nog wel lukken, maar had ik daarna met de gebakken peren gezeten en hardlopen voor een tijdje kunnen vergeten). Niet wat ik wil dus ik heb het maar niet geprobeerd.

Nerveus?
Hoewel ik het natuurlijk ergens wel spannend vind, heb ik er vooral zin in. Teken voor mij dat het een goede keuze is om ‘m te gaan lopen. Eigenlijk zou ik eind september aan de start staan van de Halve Marathon op Texel, maar die heb ik bewust laten gaan. Ik was er niet klaar voor. De weken ervoor waren zwaar en in die weken heb ik minder tijd besteed aan hardlopen dan ik had gewild, wegens het overlijden van mijn opa. Ik kwam er niet aan toe en zat met mijn hoofd totaal ergens anders. Uiteindelijk werd de Halve Marathon van Texel gecanceld, dus had ik ‘m daar sowieso niet kunnen lopen.

Goed voorbereid?
Het liefst had ik me nog iets beter voorbereid, maar ik denk dat ik met de huidige trainingen wel klaar ben om aan de start te staan in Amsterdam! De afstand kan ik in elk geval aan, verwacht ik. De snelheid is nog niet helemaal wat ik graag zou willen, ik merk dat ik het nog lastig vind om op een bepaald tempo te starten en dat vast te houden.. En ik vind het zoo lastig inschatten of ik te hard ga omdat ik de afstand niet gewend ben in ‘wedstrijdvorm’. Maar het wordt mijn eerste tijd, dus wat dat betreft maakt de snelheid niet zoveel uit!

Heb jij nog tips voor me? Ik hoor het graag! Wat is de mooiste halve/ hele marathon die je ooit gelopen hebt? Of is de marathon voor jou ook een bucketlist ding? Laat het me weten in een reactie!:)

Share: