10 maart 2019.
Voorjaarsloop Heerhugowaard
Ik had al geen hoge verwachtingen van het weer, aangezien het zaterdag echt non-stop regende, maar toen ik zondag de 11e van maart wakker werd was het echt – zonder overdrijven- hondenweer, harde windvlagen en plensbuien. Ik werd niet heel enthousiast van het idee dat ik een 10 km zou moeten lopen door de polder van Heerhugowaard. Maar ik weet ook dat ik altijd ontzettend blij ben als ik dan weer gelopen heb. En eerlijk, wat zou ik anders gaan doen op deze dag (behalve netfixen en chips eten).

Niente! Dus schoot ik in mijn warmste broek en trok ik een jasje aan dat in elk geval bestand was tegen regen, maakt ik me niet al teveel op( regen en make-up is nooit een goed idee), pepte ik mijn vriend op (die net zo weinig zin had als ik) en sprongen we om half 11 in de auto.

Toen we aankwamen bij de baan stond er een handjevol mensen te bibberen in de kantine, inmiddels goot het nog altijd van de regen en waren de kids net klaar met rennen (oh jaloerss). Met gemengde gevoelens trok ik mijn overbroek en extra jasje uit en begaven we ons richting de start. Gelukkig waren mijn 2 trouwe supporters er ook, die de regen getrotseerd hadden om mij aan te moedigen: Moeder en sis.

Om precies 11:00 klonk het startschot en liep het handjevol mensen, na het rondje over de baan, richting de mistroostige polder.

Ik moet toegeven; de eerste 2 kilometer wist ik echt niet meer waarom ik mee deed. Ik had het zo koud dat ik mijn tenen en vingers niet meer voelde. Maar na 3 km kwam ik lekker in mijn ritme en na 5 km kreeg ik er zelfs weer plezier in (nadat ik op het rondebord had gezien dat mijn 5 km doorkomst tijd helemaal niet slecht was). Na 7 km was ik ongeveer warm en die laatste 2 km gingen als een speer.

Enn.. whats’ more: uiteindelijk liep ik een PR! 50:21 was mijn eindtijd, en ik kwam van 52.48, dus meer dan 2 minuten sneller dan mijn vorige snelste tijd!
Kortom: ik ben blij dat ik toch gegaan ben! Mijn volgende loop is in de Dijkloop in Koedijk, en wel op 7 april!

Heb jij nog loopjes  in maart/april op de planning staan en zo ja welke?

Share: