Dag: zondag 19 mei
Goal: onder de 52 minuten
Eindtijd: 55:30

Zondag 19 mei stond er weer een 10km op mijn hardloopprogramma; de pinksterrun in Oudorp. Hell yeah it’s sunny, was wat door mijn heen schoot toen ik zondag 19 mei wakker werd. Dat mooie weer was nogal onverwacht want er was bewolking voorspeld. Ik heb al wel eens eerder beschreven dat ik vooral een mooi-weer loper ben, dus ik was helemaal happy.

Uiteindelijk kwamen we bijna te laat omdat ik er achter kwam dat mijn Garmin horloge leeg was. Met bijna leeg bedoel ik dat ie nog 6% had en met 6% batterij is het volgens mij onmogelijk om een hele 10 km te klokken. Ik bedacht me hoe irritant het zou zijn als ie halverwege uit zou vallen en besloot ‘m daarom nog een paar minuutjes op te laden. Dat ging natuurlijk langzamer dan verwacht en toen we van huis weggingen hadden we nog precies 15 minuten.. en het was ook ongeveer 15 minuten fietsen. Haast dus.

Mijn spieren waren volledig opgewarmd toen ik eenmaal aan de start stond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in tijden niet zo hard gefietst heb. Ook moesten we uiteindelijk nog een stuk lopen van de fietsenstalling naar de start dus ik was helemaal ingelopen. Normaal loop ik nooit in omdat ik er nooit echt zin in heb (hoewel ik vaak de tip krijg om het wel te doen ).

De wedstrijd was loodzwaar. Echt, ik kom niet vaak op het punt dat ik gewoon wil opgeven. Meestal kom ik na een kilometer of 2 wel in de flow en gaan de laatst meters juist het makkelijkst, maar dit keer niet.. ik kwam er gewoon niet in. Het was te warm en elke beweging voelde als eentje teveel. Na een aantal matige kilometers besloot ik dat het tijd was om de doelen wat bij te stellen.

Onderweg was het een soort afvalrace. Mensen vielen, raakten uitgeput en er moest zelfs een ambulance aan te pas komen.
Dat PR ging m niet meer worden (ik wilde eigenlijk onder de 52 minuten lopen), dus ik besloot dat, wanneer ik zonder pauzeren bij de finish aan kwam, al tevreden was. Dat hielp. Hardlopen is zo mentaal. En nadat ik had besloten dat ik met alles tevreden was zolang ik maar zou finishen ging het nog beter ook! Ik liep ontspannender en stoorde me minder aan de hitte.

Mijn eindtijd was 55:30. Kortom, zware wedstrijd maar mentaal zeker een overwinning!:)

Share: