Toen ik mij afgelopen zondag klaar maakte voor een hardloop rondje merkte ik dat ik wat tegenzin had omdat het regende. De aanblik van een grauwe lucht en water dat met bakken uit de lucht kwam maakte niet dat ik stond te springen om naar buiten te gaan. Maar waarom die tegenzin eigenlijk? In mijn zoektocht naar motivatie om toch te gaan heb ik een aantal voordelen op een rijtje gezet. Ook last van minder motivatie om in de regen te lopen? Na het lezen van deze 7 voordelen moet het goed komen:

Het is rustig. Hoe fijn is dat. Geen mensen die 3 breed naast elkaar lopen. Geen honden die achter je aan rennen. Als het regent is er bijna niemand te bekennen. Muziekje op en je waant je helemaal in je eigen wereld.

Het is een stuk koeler. Vooral in de zomermaanden is dat heel fijn! Je hoeft geen water meer over je hoofd heen te gooien ter verkoeling; het komt vanzelf al uit de lucht vallen.

Je hebt meer motivatie om zo snel mogelijk weer thuis te zijn. Bedenk van tevoren welke afstand je wilt gaan lopen. 5 km? Reken maar dat het een snelle 5km gaat worden; je bent extra gemotiveerd om snel weer thuis te zijn en loopt dus in een sneller tempo.

Er zijn veel minder leuke dingen te doen als het regent. Terrasje pakken? Shoppen? Toch niet leuk als het regent. Op deze manier heb je toch een leuke/nuttige activiteit ondanks de regen.

Je verbrandt meer kcal als het koud is. Feitje is dat je meer kcal verbrandt als het kouder is. Meestal is het tijdens een regenbui een stuk koeler dan wanneer de zon schijnt.

Je wordt er mentaal sterker van. Lopen met mooi weer is altijd leuk, maar juist wanneer je loopt in ‘extremere weersomstandigheden’ word je er mentaal sterker van.

De lucht is schoner. Regen zorgt ervoor dat vervuilde stoffen uit de lucht verdwijnen; wanneer het regent is de concentratie zuurstof in de lucht hoger. Rent dus veel prettiger!

Dus regent het? Des de meer redenen om wél te gaan.

Share: