Ik ben sinds vorige week begonnen met fitness. Vroeger deed ik aan allerlei sporten (turnen, dansen, atletiek, hockey, schaatsen, wielrennen, noem het maar op), maar ik ben nergens eigenlijk echt mee doorgegaan. Op hardlopen na dan, maar dat doe ik best wel vrijblijvend; als ik een dagje geen zin heb, sla ik het net zo lief over..

Op fitness heb ik echter nooit gezeten, ik moet eerlijk zeggen dat ik het nooit zag als een serieuze sport omdat de keren dat in een fitnessschool kwam ik echt weinig tot niks deed. Behalve kletsen dan. En oja, een keer besloot ik om me niet te laten kennen en fanatiek te starten met een ingewikkeld apparaat. Het resultaat: ik had een week gruwelijke spierpijn en in een andere spier dan de spier die dacht te trainen.. geen succes dus.

Maar omdat ik nu alleen hardloop en de harde waarheid helaas is dat je met alleen hardlopen niet perse alle spieren traint, besloot ik vorige week dat ik fitness toch nog maar eens een kans moest geven.

Ik heb de laatste paar jaren wel vaker overwogen om te beginnen te fitnessen, maar ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen. Er staan daar zoveel apparaten en ik weet nou niet direct welk apparaat goed is voor welke spieren. Daarnaast voel ik me ook altijd ontzettend bekeken omdat iedereen in een sportschool doelbewust op bepaalde apparaten af lijkt te lopen en daarbij echt een programma lijkt af te werken..En ik zit altijd maar een beetje te klungelen. Gelukkig kon ik afgelopen zondag met iemand mee die verstand heeft van fitness en me een beetje wegwijs kon maken met de verschillen apparaten en de oefeningen bovendien voor kon doen..superhandig!

The result:

Ik kan je vertellen, het was zwaar! Ik kwam er achter dat ik kennelijk alleen spieren heb in mijn kuiten (van hardlopen denk ik?). En dat mijn armen helaas net spaghetti slierten waren. Tot mijn grote spijt moet ik vertellen dat ik niet aan gewichten ben toe gekomen; zonder gewichten squaten was al zwaar genoeg.

Maar het begin is er! Ik vond het superleuk en ga zeker vaker. Daarbij heb ik een soort schema dat ik ga volgen. Dat maakt dus dat ik ook ietsje doelbewuster mijn slag kan slaan en niet alle apparaten hoef uit te proberenJ. Ik ga nu kijken welke oefeningen goed voelen en of ik het ga volhouden om in elk geval 1x per week te fitnessen, naast hardlopen. Als ik een soort schema heb opgesteld voor mezelf met de oefeningen zal ik dat ook delen!

I keep you updated!

 

Share: