Wat doe ik om gezond te blijven tijdens de lockdown? Nu we meer binnen zitten en het weer de helft van de tijd ook niet echt erg uitnodigend  is om naar buiten te gaan probeer ik een aantal dingen te doen om toch gezond te blijven. Natuurlijk zijn dit geen dingen die ik anders totaal niet zou doen, maar ik probeer er nu toch wat meer op te letten. Lukt niet altijd..maar het lijkt me toch leuk om het te delen. Waar letten jullie nu meer op?

Vitamine pillen nemen. Momenteel gebruik ik vooral de pillen van Orise. Ik gebruik elke dag vitamine D en wissel dit af met multivitamine en vitamine C. Ik heb van mezelf altijd al b12 te kort, dus ook die slik dagelijks.

2x per week hardlopen: Zoals ik ook in mijn vorige blog beschreef, probeer ik 2x per week hard te lopen. Ik had dit liever nog vaker gedaan maar helaas moet ik een beetje opletten dat ik mijn knie overbelast. Ik streef naar 1 interval training en een duurloop.

Stappen zetten: ik probeer elke dag 5000 stappen te zetten. Dit is voor mij een richtlijn om op dagen die ik niet sport toch in beweging te blijven en tijdens de lunch een rondje te wandelen. Die 5000 is trouwens een richtlijn; iets meer of minder gebeurt ook regelmatig.

Genoeg fruit eten: Dit vergeet ik nog wel eens in de winter. In de zomer eet ik meer fruit omdat ik zomers fruit (meloen, mango, kiwi) lekkerder vind en het dan ook eerder pak als een soort verkoelend tussendoortje. In de winter moet ik mezelf altijd dwingen om die mandarijn te nemen..

 Mindfulness:  Ik start de dag met 10 minuten mindfulness (of althans dat is het idee) het schiet er regelmatig bij in, maar ach..beter iets dan niets toch. Helpt wel echt om een relaxte dag te hebben merk ik.

 

Share: