Zoals jullie misschien hebben gelezen op mijn Instagram heb ik nog niet echt sportdoelen gesteld voor 2021 omdat ik niet zo goed weet wat we verder kunnen verwachten van 2021. Vorig jaar had ik een aantal doelen die uiteindelijk niet door bleken te gaan en ik heb dan voor nu ook besloten dat ik een beetje per maand ga kijken. Voor de maand januari is het doel in elk geval…elke dag bewegen! En dan kan van alles zijn, hardlopen, mountainbiken of wandelen etc.  Gewoon lekker bezig blijven. Hoe gaat dit tot nu toe?

Op de eerste dag van januari, vrijdag, begon ik het jaar 2021 goed met een stuk hardlopen langs de kust (bij Egmond aan Zee). Ik kwam in totaal uit op 6 km. Ik moet zeggen dat ik nogal verbaasd was dat het zo goed ging (meestal ben ik niet zo actief op 1 januari.. dat is het voordeel van een rustige Oud & Nieuw )
Op zaterdag 2 januari was het weer een zonnige dag en ik had zo lekker gelopen aan de kust dat ik de dag erna ook naar de kust ging en een lange wandeling maakte (maar dan op het strand van Bergen ipv Egmond). Ik vergat mijn Garmin aan te zetten..dus de precieze afstand weet ik helaas niet. Met een coffee-to- go voor onderweg & een zonnetje was het een heerlijke ochtend.
Op zondag wandelde ik een heel stuk door een nieuwbouwwijk ( 6 km).
Op maandag begon mijn werk weer en het was meteen lekker druk dus aan het eind van de dag had ik echt even behoefte aan een rondje hardlopen van ongeveer 7 km om de week mee te starten.
Dinsdag & woensdag & donderdag wandelde ik in de pauze van mijn werk een stuk. Aan hardlopen kwam ik niet echt toe maar tussen de bedrijven door heb ik wel nog behoorlijk wat stappen kunnen zetten.
Op vrijdag werkte ik aan mijn eigen bedrijfje in Haarlem en liep ik een stuk in het centrum van Haarlem (weer eens een andere omgeving dan de duinen/natuur) en op zaterdag 9 januari kwam ik eindelijk weer eens toe aan een lange duurloop ik de duinen. Dat was een hele tijd geleden en het was dan ook echt weer even wennen. Maar met een zonnetje erbij werd dit wel een heerlijk middagje met uiteindelijk 10 km op de teller (zie foto).
Op zondag probeerde ik een nieuwe wandeling uit in de duinen, genaamd ‘de Meertjes’. Een leuke wandeling door het Bergse Bos, die ik had gevonden via Wandel Netwerk Noord Holland (zie link onderaan de pagina).

Ik merk dat ik deze routes superleuk vind om te doen en sinds de lockdown ben ik ook echt meer naar routes gaan kijken i.p.v. gewoon maar een stuk te gaan wandelen.
Veel gewandeld dus de afgelopen dagen. Niet gefietst nog. Zal dit volgende week anders zijn? Heb jij wel goede voornemens voor 2021? Of kijk je ook wat meer op kortere termijn net zoals ik?

  • https://www.wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten/route/de-meertjes-duinroute-van-pwn/6273/

 

Share: