Sinds een aantal weken ben ik in het bezit van een Garmin Forerunner 745. Deze nieuwe Forerunner kwam in september 2020 uit en het lijkt me leuk om een blog te schrijven over hoe deze nieuwe Forerunner mij bevalt! Wat valt mij op? En wat is het verschil met de Forerunner 245 die ik hiervoor had? Ik zal niet alle verschillen en features tot in de puntjes uitdiepen maar vooral in gaan op wat mij opvalt en waarom dit horloge voor mij top werkt!

Andere sporten dan hardlopen
Het belangrijkste verschil met de andere Forerunners is het feit dat deze Forerunner gericht is op triatlon. Behalve hardlopen is het horloge dus ook heel geschikt voor wielrennen en zwemmen. Ik doe wel soms aan wielrennen maar niet aan zwemmen. Wie weet in de toekomst:) Meerwaarde voor triatleten zit ‘m erin dat je kunt schakelen tussen sporten zonder dat je het een nieuwe work-out moet opstarten. Naast dat je het horloge goed kunt gebruiken voor zwemmen en wielrennen, zijn er ook veel andere sportopties, enkel voorbeelden: skiën & hiken.

Batterij
In GPS/muziek modus gaat de Forerunner 745 ongeveer 6 uur mee en zonder GPS aan ongeveer 7 dagen. Dit is voor mij lang genoeg om niet steeds aan opladen te hoeven denken, zelfs niet als je een langere afstand loopt. Meerdere lange afstanden kunnen zelfs, zonder op te laden.

De optie trainingssuggesties
Ook deze handige feature is nieuw! Ik kreeg de suggestie al vrij snel en ik wist niet dat de optie erop zat dus ik was best verrast toen ik het zag. Ik moet zeggen dat ik er nog geen gebruik van heb gemaakt maar ik denk dat het wel heel handig kan zijn: met deze trainingssuggestie krijg je als het ware een soort training aangeboden; gebaseerd op opgeslagen vorige trainingen. Als een personal trainer:) Ook wordt hier je herstel in meegenomen.

De afmetingen
Het horloge heeft dus veel overeenkomsten (veel opties) met de 945 maar is een stuk kleiner; voor mij een groot voordeel. Ik heb een dunne pols en horloges staan mij al vaak te groot. De afmetingen van de forerunner 745 en de 235 en 245 zijn nagenoeg hetzelfde. Een horloge dat qua features en mogelijkheden in de buurt komt van de 945 maar qua grootte meer op de 235 lijkt:)

Muziek
De Garmin 745 kun je verbinden met oa Spotify; handig als je wel graag met muziek wilt lopen, maar geen telefoon wilt meenemen. Heb je geen Spotify? Je kunt ook nummers op je horloge zelf opslaan: tot wel 500 nummers. De kans dat je zonder muziek komt te zitten is vrij klein:).

GPS
Gps en nauwkeurigheid: De GPS van deze Forerunner kan communiceren met verschillende satellietsystemen zoals GLONASS en GALILEO. Dit maakt dat ie lekker nauwkeurig is (zelfs in het bos/in de regen).

Kleur
En last maar not least (zeg ik altijd maar, want ik vind kleur stiekem altijd wel belangrijk;)) Ik heb eigenlijk altijd een zwart horloge, maar deze Garmin is verkrijgbaar in meerdere kleuren en wel de Neo Trophic, Magna Red, Whitestone en dus zwart.

Welk sporthorloge hebben jullie op het moment? Overwegen jullie om een ander te kopen? Bij vragen over een Garmin horloge mag je me altijd even een berichtje sturen!

Share: