Vanuit Asics kreeg ik de vraag of ik de Asics GT-2000 serie 9 wilde uitproberen. Ik vind het altijd leuk om schoenen uit te proberen maar dit was wel een speciaal verzoek: het GT-2000 model is namelijk een van mijn allereerste hardloopschoenen! Als 10-jarige schaatspupil kocht ik deze voor de zomertraining (hardlopen) van schaatsen. Om de 2 jaar kocht ik nieuwe schoenen en dat was altijd het weer dit zelfde model. Inmiddels loop ik alweer een tijdje op andere schoenen (ik vind het de laatste tijd wel leuk om een beetje af te wisselen) maarrrr ik word toch wel nostalgisch bij het uitproberen van dit model! Hieronder zal ik voor jullie beschrijven hoe de schoenen zitten en wat mij opvalt:)

De schoen voelt licht aan
Het hangt er een beetje vanaf wat je gewend bent. Ik was, toen ik deze schoen voor het eerst aan deed, een schoen met een dikke zool gewend, dus vond het verschil best groot. Vergeleken met de meeste schoenen is de schoen licht van gewicht. Hoe dit komt? Door het combineren van 2 techieken en wel de Flytefoam en GEL- technologie.

Corrigerend
Even wat informatie vooraf: de schoen is gemaakt voor de overpronerende loper. Overpronatie betekent kort gezegd dat je enkel wat meer naar binnen beweegt tijdens het hardlopen. Deze hardloopschoen lost dat door een plaatje onder het voetstuk te plaatsen waardoor dit gecorrigeerd wordt.  Ik loop tegenwoordig meestal op neutrale schoenen, maar ik overproneer wel een beetje (dit is ook de reden dat ik vroeger deze Asics schoen had). Voordeel van deze schoen is dus dat het de kans op blessures aanzienlijk verkleind ten op zichtte van neutrale schoenen als je last hebt van overpronatie. De eerste twee keer dat ik op de schoenen liep voelde ik echter wel die plaat onder mijn voetzool; mijn tenen voelden door de druk hierop een beetje tintelend. Dit was na 2 keer echter over, dus ik denk dat het kwestie van wennen is.

De prijs
De officiële nieuwprijs is 140 euro (er zijn wel regelmatig aanbiedingen te vinden). Daarmee valt deze schoen in de middenklasse wat betreft prijs.

Kleur & uitstraling
Niet het belangrijkste, maar toch ook niet helemaal onbelangrijk;) De Asics Gt-2000 is in het het blauw verkrijgbaar  (zie foto) en in het zwart. Dat is minder kleurrijk dan ik gewend ben van Asics (veel andere modellen zijn kleurrijker). De schoenen zien er klein en subtiel uit. Dit mede door het feit dat ze licht en nauw passend zijn. De hiel is nauwsluitend en voor mij is dit heel handig omdat ik smalle hielen heb. Daardoor loop ik bij deze schoen niet het risico dat ik eruit stap als ik ze niet heel strak aantrek.

Conclusie
Voor mij voelt deze schoen dus wel als een soort van thuiskomen; het is de schoen waar ik vroeger altijd op liep. De schoenen ogen elegant en sluiten goed aan. Waar je dus wel even door heen moet is dat tintelende gevoel in je teen. Ik had daar de eerste 2 keer last van maar de keren daarna gelukkig niet meer. Ga ik deze Asics schoenen weer vaker uit de kast halen? Ja:)
Weet jij nog op welke schoen je het vroeger liep? Heb je daar recent nog op gelopen/loop je daar nog steeds op?

Share: