Hoe is het nu met mijn knieblessure & wat zijn de plannen?
Een tijdje geleden kreeg ik opeens hevige last van mijn knie. Eigenlijk is dat direct na de halve marathon van Amsterdam begonnen en het hele najaar niet meer weggegaan. Enorm balen want ik heb heel wat hardlooprondjes moeten laten schieten of in moeten korten. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter! Zoals jullie misschien op mijn Instagram hebben gezien voel ik me weer een stuk fitter en gaat het lopen weer goed. Afgelopen weken heb ik zelfs weer 10km’s kunnen hardlopen zonder pijn. Goed nieuws dus.
De 2 wekelijkse fysio bezoeken en de daarbij horende oefeningen hebben vruchten afgeworpen. Ik kwam er bij de fysio achter dat ik een runners knie had. Hierbij had ik last van een onstoken pees aan de zijkant van mijn linkerknie en – de naam zegt het al- dit komt relatief vaak voor bij hardlopers.

5d-lab bewegingsanalyse
Afgelopen week heb ik een bewegingsanalyse gedaan bij @5d-lab (zie foto). Interessant om je hardlooptechniek  geanalyseerd te hebben met een filmpje en een uitgebreide meting. Uit deze analyse kwamen een aantal leuke weetjes; zo ik ben een energiezuinige loper (label A+), dit had ik zelf niet verwacht. Ook kon ik middels de analyse goed zien waarom ik uiteindelijk die runners knie opgelopen heb. Ik neem deze resultaten mee naar de fysio en dan is het een mooi uitgangspunt voor verdere opbouw/oefeningen.

Wedstrijden in maart en april
Nu ik wat betreft hardlopen weer vooruit kan kijken, ben ik ook weer plannen aan het maken. Een aantal doelen heb ik al bij moeten stellen; ik wilde Egmond lopen, maar die kwam nog te vroeg en wilde Schoorl lopen, maar die werd afgelast wegens de storm. Tijd voor wat nieuwe doelen dus.
Afgelopen week deelde ik een vraag in mijn stories – Hebben jullie tips voor leuke hardloop runs in maart/april? Ik kreeg veel leuke reacties (waarvoor dank!). Komende periode staan in elk geval de volgende wedstrijden op mijn programma:

De Zandvoort Circuit run – 12 km
Dijkloop (in Koedijk) – 10.5 km
Schagen City Run – 10 km

De rest ga ik later nog bepalen, maar zeker leuk om weer iets te hebben om naar toe te trainen;) Welke wedstrijden staan er op jouw programma? En zou  jij wel eens een 5d analyse willen doen? Dan heb ik goed nieuws! Als je voor 1 april 2020 een bewegingsanalyse boekt bij 5d-lab, kun je met de code FINAU25, 25% korting krijgen. Aanmelden kan via www.5d-lab.nl.

Share: