Door 361° (@361europe) werd mij gevraagd om de Meraki 3 hardloopschoenen te testen. Ik heb er inmiddels een aantal keer op gelopen en het leek me een goed idee om er een korte review over te schrijven op mijn blog. Wat viel mij op aan de Meraki 3?

Wel van gehoord, nog nooit eerder op gelopen
Ik had nog nooit eerder op een 361 schoen gelopen. Ik kende het merk wel van naam, maar verder niet. Altijd leuk om iets nieuws te proberen, maar ik moet zeggen dat ik ook wel wat huiverig was. Ik loop al jaren op dezelfde soort schoen en vond het proberen van nieuwe schoenen eigenlijk wel spannend. Ik hoopte maar dat ik er geen blessure/blaren aan zou overhouden.. maar dat was gelukkig niet zo.

Snelheid
Hoewel ik momenteel nog aan het opbouwen ben en dus nog niet op volle snelheid kan/mag lopen, nodigt deze schoen daar wel erg toe uit. Ik merkte dat ik makkelijk op een hoge pace uit kwam zonder al te veel moeite. Ik probeer momenteel erg op mijn voorvoeten te lopen, juist als remedie tegen een knieblessure en dat ging vrij makkelijk met deze schoen.

De uitstraling:
De schoenen zitten erg mooi & nauwsluitend om mijn voet waardoor ik me er prettig in voel. Niks grofheid; elegantie ten top. Met hardloopschoenen heb ik altijd 1 of 2 maten groter dan met normale schoenen.. maar je zag het er niet aan af;)

Inlopen niet nodig!
Doordat ze nogal nauwsluitend zijn( zie vorige punt) had ik ook geen last van blaren omdat ik er niet al te veel in bewoog. Hoewel ik niet de allermakkelijktste voeten heb (smalle hielen) en in nieuwe schoenen vaak blaren heb was dat bij de Meraki 3 niet het geval. Ik heb er vanaf het begin zonder pijntjes/drukplekken op gelopen. Had ik niet verwacht dus, maar heel fijn!

En last but not least; de kleur
De kleur! Ik kies nooit een hardloopschoen om de kleur maar het speelt toch altijd wel mee op een bepaalde manier..Laat ik het zo zeggen: ik ben altijd opgelucht als de schoen die ik kies er een beetje leuk uit ziet. De Meraki 3 heeft een felle blauwe kleur met aan de zijkant een stukje groen. Niks grijze muisjes, lekker opvallend! I like it:)

 

Op welke schoenen loop jij? Wissel je vaak van merk/soort of hou je het liever bij 1 soort?

Share: