Vrijwel altijd als ik op vakantie ga, neem ik mijn hardloopkleding mee. Een vakantie is wat mij betreft pas echt compleet wanneer ik hardgelopen heb! Waarom is dat eigenlijk zo? Een aantal redenen op een rijtje:

 

Hardlopend zie je meer!
Nieuwe omgevingen verkennen vind ik altijd leuk, maar je ziet des de meer als je hardloopt. Daarbij merk dat ik tijdens hardlopen ook meer mindful bezig ben met de omgeving. Ik merk dingen bewuster op en kijk meer om me heen. Meer dan dat ik bijvoorbeeld ga wandelen.

Tegenhanger van alle Kcal
Zal misschien niet voor iedereen gelden, maar op vakantie let ik niet zo op wat ik eet (zeg maar totaal  niet).. des de meer redenen om een rondje hard te lopen dus. Minder zorgen om wat je eet = meer genieten:)

Continuïteit
Een week niet lopen is vast niet heel erg, maar het voelt toch niet prettig als je bezig met met de voorbereiding voor een wedstrijd. Met uitzondering van de wintersportvakantie ben ik verder niet echt bezig met sporten, dus fijn om dan in elk geval te kunnen hardlopen en een schema toch een soort van te kunnen bijhouden.

Het is ontspannend
Het is ontspannend en je hebt helemaal niks aan je hoofd! Niks moet en alles mag. Ook hardlopen dus . Hoe lekker loopt dat! Hardlopen op vakantie is ++!

 

Herkenbaar? Waarom loop jij hard op vakantie? Ik zal binnenkort een blog delen met tips voor hardlopen op vakantie! Stay tuned!

Share: