The Keys

Het leek mij ontzettend vet om eens naar de Keys te gaan. Heb je wel eens van de Florida Keys gehoord? Zo nee, typ eens in bij Google. Dan zie je waarom ik er heen wilde.. tropical much! Het verste punt (en tegelijkertijd het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten) is Key West en dat was echtwel een paar uur rijden vanaf Miami. Miami was onze laatste stop, vanaf Miami zouden we weer terug naar Amsterdam vliegen. Key West bezoeken viel dus af wegens de mega lange reistijd; we hebben besloten om daar volgend jaar heen te gaan. Om toch een impressie van de Keys te krijgen besloten we op de laatste dag een heel stuk die richting op te rijden. Een ‘heel stuk’ werd uiteindelijk 2 uur en toen waren we nog maar aan het begin van The Keys en hadden we nog geen enkel uitzicht gehad. Elke baai/strand waarop je mogelijk iets van de zee zou kunnen zien was private. We hadden natuurlijk flink kunnen betalen om dat strand op te mogen, maar 40 dollar betalen voor een foto op een strandje is ook weer zoiets.. Na 2 uur rijden kwamen we wel bij een brug waar we precies, al rijdend, 4 seconden de tijd hadden om een video te maken. Maar eindstand hebben we dus een uitzicht gehad over de Golf van Mexico:)

De terugreis:
De vliegreis terug verliep super snel omdat we behoorlijke wind mee hadden. Zoveel dat we gewoon anderhalf uur eerder dan gepland aankwamen op Schiphol. Ik had me voorgenomen om in het vliegtuig een aantal uur te slapen omdat ik dan weer redelijk in het Nederlandse ritme zou komen, maar helaas mislukte dit grandioos; ik heb een halfuur geslapen (als het niet minder was) en toen ik aankwam op Schiphol voelde ik me echt een zombie (en zo zag ik er waarschijnlijk ook uit). Eenmaal thuisgekomen ben ik direct mijn bed ingedoken en dat was waarschijnlijk geen slimme zet want nu is het woensdag en heb ik nog altijd last van mijn jetlag. Vanacht om half 3 begon ik pas moe te worden en even snel omgerekend is het dan ongeveer half 11 in Florida, wat het verklaart.

Wat vond ik het leukste? Lastig kiezen! We kijken terug op een fantastische vakantie. Enkele hoogtepunten die ik hier toch graag zou willen noemen als het leukste: Mijn rollercoaster experience (zie blog Florida part II), het shoppen en het bezoeken van de Everglades (zie part II & III). Volgend jaar weer Amerika? We denken erover om dan Key West te gaan bezoeken in combinatie met de Cariben. Maar wie weet wordt het ook heel iets anders!

Share: