Miami!

Stranden, torenhoge witte gebouwen en dure auto’s. Dat vat deze stad wel zon beetje samen. Hoewel de thermometer ‘maar’ 30 graden aangaf voelde het door het vochtige klimaat aan als een ware jungle.

Wat heb ik allemaal gedaan in Miami zelf?
We zijn naar een idyllisch ‘wit strand met blauwe zee’ geweest dat pal achter ons hotel lag. Hebben geshopt bij de bekende Dolphin Mall en hebben nog een stukje hardgelopen op de bekende Boardwalk. Hardlopen in die hitte? Yes! Zaterdagochtend ben ik speciaal vroeg opgestaan om een stukje hard te lopen en ik was niet de enige; op de boardwalk waren super veel hardlopers te vinden. Of ik het lang heb volgehouden? Na 3 km was ik echt uitgeput en kon ik alleen nog maar aan ijskoud water ter verkoeling denken, dus we besloten dat het mooi geweest was na 3km. Maar ik heb hardgelopen in Miami and thats a fact:)  In de middag liepen er trouwens ook nog genoeg mensen hard, maar dat zou ik je niet willen aanraden; veel te warm!

The Everglades en de excursie die we bijna misten.
Vanuit Miami werden er ook bustours naar het National Park the Everglades georganiseerd. Een reis naar Florida is natuurlijk niet helemaal compleet zonder een bezoekje aan dit wildpark. Dit ging niet helemaal zonder slag of stoot:
We boekten een tour via GetYourGuide en zouden om half 10 opgehaald worden bij ons hotel. Ingesmeerd wel wel (want: we hadden gelezen dat er mega veel muggen in Everglades zouden zijn) en dus stinkend naar chemisch spul stonden we voor ons hotel te wachten op een bus die ons zou komen ophalen. Die kwam echter niet en na wat bellen over en weer bleek dat we nog telefonisch hadden moeten bevestigen dat we gereserveerd hadden. Anyways, we konden nog mee met de tour in de middag; we hebben 5 alligators gespot! Ik vond het niet eens veel maar ik hoorde van andere mensen dat het ook goed mogelijk was om er geen een te spotten dus ik denk dat we nog geluk hadden.

The Everglades zelf zijn op zich geen Eye Candy, het is moerassig gebied en vooral als je door hoog riet vaart zie je heel weinig en lijkt het eigenlijk ook wel op een random sloot in Nederland.. Lang niet zo indrukwekkend als andere National Parks zoals bijvoorbeeld Yosemite National Park dus. Wat wel heel vet was was de Airboat die over het moeras heen vloog. En dan de de typisch luidruchtige amerikaan die ‘m bestuurde en om de 10 minuten brulde: Who would like to swim?’ of ‘Guys I think I am lost’ en vervolgens elke keer weer vrolijk lachte om zijn eigen grappen.
Ps. Ik heb geen mug gezien.. of het muggenspul heeft z’n werk gedaan of ik heb de hele tijd voor niks in de chemische citroenlucht gezeten;)

Dan houden jullie nog een stukje over the Florida Keys en de terugreis te goed!

Share: