Dinsdag was het shopping time! Vergeleken met Nederland zijn merken hier sowieso al een stuk goedkoper en daarbij heb je bij elke grote stad vaak 1 (of 2) premium outlet(s) waar kleding dan ook nog eens met een speciale outlet prijs wordt verkocht (vaak 40% goedkoper dan in de ‘normale’ winkels). Ook in Orlando was zo’n premium outlet en daar hebben wij dinsdag onze slag flink geslagen! Ik denk dat ik de komende maanden geen kleding meer ga kopen (of dat is lig het plan).
Wat heb ik verder die dag gedaan? Het plan voor dinsdag was om eerst naar zo’n outlet te gaan en vervolgens nog richting het centrum van Orlando; echter het was s’ochtends vroeg ideaal weer om een stukje hard te lopen (nog niet al té warm en de zon was nog niet helemaal door) dus het was een mooi moment om wat te sporten. Er zat een leuk pakje achter het hotel; echter toen we daar aankwamen stonden er overal bordjes met ‘Pas op Alligators’. Niet echt ideaal om hard te lopen dus; ik had weinig zin om een alligator tegen te komen hoewel mijn gemiddelde snelheid dan waarschijnlijk wel een stuk omhoog gegaan was;).
Voordat we überhaupt richting outlet gingen was het dus al rond 12:00. En toen we eenmaal klaar waren met winkelen besloten we meteen door te gaan naar onze volgende stop: St. Petersburg. Dat was nog zo’n anderhalf uur rijden en er was slecht weer voorspeld dus we wilden ook niet al te laat weggaan.

Orkaan in Florida.
Het weer werd slechter en slechter (harde wind en veel, heel veel regen). Op internet las ik dat overal gewaarschuwd werd voor orkaan Michael. Deze orkaan zou echter aan land gaan bij Panama City en dat is honderden km van St Petersburg dus we zaten sowieso niet in de gevarenzone maar dat weer in St. Petersburg was ook niet bepaald fijn te noemen. Met bakken kwam het uit de hemel gestort. Tropische buien much.
Wat mij vooral op viel is dat de mensen in St. Petersburg zo rustig bleven onder het bericht dat er een levensgevaarlijk orkaan relatief dichtbij aan land zou komen. Een aantal toeristen die in het zelfde hotel zaten als wij zouden overnachten waren heel bezorgd en vroegen het personeel of het wel veilig was om hier te blijven. De persoon achter de receptie was hoogst verbaasd en zei: You know that’s not here, right?’ Waarschijnlijk zijn ze hier wel wat gewend..? Geen idee, maar door deze houding maakte ik me zelf ook weinig druk.

Busch Gardens
Wat te doen op een regenachtige dag? Net als in Nederland; naar een attractiepark want dan is het rustig! Ik heb de dag van mijn leven gehad in Bush Gardens (dat is zowel een dierentuin als een attractiepark met 8 rollercoasters). Als kind ooit gedroomd van achter elkaar door ritjes maken in achtbanen zonder rijen en zonder überhaupt te hoeven uitstappen? Ik deed het die dag!:) Een van mijn childhood dreams is uitgekomen!
Nu zijn we aangekomen in Naples, ze zeggen dat dat de een bejaardenhofstad van Florida is vol met gepensioneerden die de zon op zoeken.. ik ben heel benieuwd!

Share: