Momenteel zit ik in Orlando (Florida) en hier zal ik een (bijna) live verslag bijhouden van de dingen die ik mee maak/ die me opvallen.  Zondagmiddag 7 oktober zijn we hier geland (na een vliegreis van 9 uur). Ik had gehoopt dat de vliegreis wel mee zou vallen maar het duurde toch echt weer langer dan ik wilde. Altijd als ik in vliegtuig in loop en naar de stoelen en de bijbehorende beenruimte kijk moet ik even slikken en vraag ik me af waarom ik niet gewoon een business class ticket geboekt hebt (het antwoord is omdat die allejezus duur zijn, maar op het moment dat ik een vliegtuig in loop vind ik dat geen argument meer). Daarnaast vergeet ik altijd dat mijn eetlust tijdens een vliegreis vermenigvuldigt met 10; wanneer ik weinig te doen heb kan ik alleen maar aan eten denken. Dus voordat ik überhaupt een Mall in Florida bezocht had was ik al bijna failliet aan vliegtuigvoedsel. Maar je moet er wat voor over hebben! Na 9 uur stonden we in het prachtige zonnige Florida (temperatuur 31 graden Celsius, whoop whoop).

Maandag

Zondag avond kon ik alleen maar aan slapen denken dus daar valt weinig interessants over te schrijven. Maandag zijn we naar Kennedy Space Centre geweest. Absoluut een aanrader! Mocht je absoluut niet geïnteresseerd zijn in ruimtevaart of wetenschap in z’n algemeenheid, dan raad ik het niet aan maar als je dat wel enigszins interessant vindt bevat het alle ingrediënten voor een leuk dagje uit en het is bovendien een alternatief voor drukke parken als Disney land (elke Disneyland en Universal Studios lijkt volgens mij nogal op elkaar dus wij hadden geen zin om daar nogmaals heen te gaan). Leukste aan Kennedy Space Centre: je krijgt echt een rondleiding naar een NASA lanceerplek die nog altijd in gebruik is. Op bepaalde dagen kun je zelfs een raketlancering meemaken (was vandaag helaas niet zo.

En dan nog iets over het Amerikaanse eten: 
Ik moet echt mijn best doen om hier enigszins gezond te eten. Elke hoek heeft wel een snack corner en op de snelweg vind je om de 5 km een food plaza. Fast food kun je eigenlijk niet ontlopen; de verleiding is dus immens groot voor iemand die dol is op fastfood (ik dus). Misschien denk je dat het een vooroordeel is over Amerika maar wat mij betreft klopt het precies: fast food everywhere. Er is wel een alternatief te vinden: elke fast food keten heeft nu ook 1 of 2 maaltijdsalades die een beetje achteraf op de menu kaart staan, maar ze zijn er wel. Maar, vandaag tijdens een lunch in Kennedy Space Centre: een salade kostte 7,99 dollar en een patat met 3 (!) kipburgers was 4,99 dollar. Say no more. Salads are for the rich.

Nachtelijk shoppen: ‘S avonds shoppen: wat is dat toch in Amerika? Of is het vooral een ding in de warmere staten als Florida en California omdat overdag niemand zin heeft om z’n huis uit te komen?
Het is s avonds een leven op zich op en rond de foodplaza’s. Ik kan vol trots zeggen dat ik om half 12 nog gewinkeld heb bij Ross Dress for Less. Mijn god, als je van goedkoop shoppen houdt moet je absoluut eens een bezoekje aan Ross brengen. Tas van Guess nodig voor 20 dollar? Nieuwe DKNY schoenen voor 30 dollar? You name it en je vindt het bij Ross. Wel moet je hier een paar uur voor uitrekken omdat de logica nogal ontbreekt; alles hangt kris kras door elkaar heen en je moet echt de tijd nemen om alle rekken af te struinen naar koopjes. Het voelt een beetje aan als een markt..

Dat was het voor vandaag! Zo gaan we richting het centrum van Orlando:) Stay tuned!

Share: