Vorig jaar had ik last van een mega hardloop dip. Dat ging zo: ik ging een aantal keer niet omdat het te koud was en opeens was de drempel om niet te gaan wel heel erg laag. Het was mijn voornemen om minstens 1x per week te rennen, maar eerlijk gezegd; ik liep nog geen 1x per maand. Als ik eraan terug denk zijn er een aantal dingen die ervoor gezorgd hebben dat ik wel weer ben gaan hardlopen. Ik heb op een rijtje gezet welke ‘noodmaatregelen’ ik toen heb genomen. Hierbij een aantal tips, die mij zeker geholpen hebben:

Ga niet te snel van start en stel niet te hoge eisen. Ik begon met een extreem rustig tempo. Ging het niet? Dan ging ik wandelen. Alles beter dan nietsJ Wandelen is altijd nog beter dan op de bank zitten. Daarnaast is het een kwestie van accepteren dat je niet al te snel zult gaan in het begin. Geduld!

Gebruik een simpele stopwatch waarmee je de tijd bij houdt. Op die manier loop je slechts op tijd en niet op snelheid. Een halfuur is een halfuur, ongeacht in welk slakkentempo je loopt. Het is veel motiverender om gewoon een halfuurtje te gaan lopen zonder verdere druk dan dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt en erachter komt dat je inmiddels een record tempo (maar dan qua traagheid) loopt op de 5 km. Training op afstand komt dan later weer.

Geef je op voor een loopje; dit kan echt werken als een stok achter de deur. Op deze manier krijg je het idee dat je uiteindelijk ergens voor loopt en dat je ergens naar toe werkt. Belangrijk is wel dat deze run niet overmorgen is. Wie vandaag begint met lopen en overmorgen een wedstrijd heeft zal over het algemeen niet heel gemotiveerd raken.
*Voor mij was deze wedstrijd de Dam tot Damloop in 2017. Ik ben in de zomervakantie begonnen met trainen omdat ik m graag wilde lopen, samen met mijn collega’s. En een Dam tot Damloop zonder trainen? Niet handig. Stok achter de deur dus!

Ga lopen in een mooie omgeving; zie punt 1. Mocht aan 1 stuk doorrennen toch nog iets too much zijn, kun je altijd gaan wandelen en wat is er nou fijner dan een wandeling maken in een mooie omgeving.
*zelf vind ik het daarom heerlijk om in het bos te gaan lopen.

Koop een mooi nieuw hardloop kledingstuk: misschien niet de meest voor de hand liggende tip, maar voor mij werkte dit supergoed! Wellicht voor jou ook. Het is heel simpel, je doet jezelf een leuk kledingstuk cadeau. Treat Yourself. En hoe fijn is het om nieuwe kleding gaan te proberen. Yep, stok achter de deur

Herkenbaar? Of heb je andere tips ter motivatie? Laat een reactie achter!:)

Share: