Weer een supermooie dag in Wenen, en inderdaad, nog warmer dan gisteren. Omdat het zulk mooi weer was besloten we om fietsen te huren voor de dag.
En gefietst hebben we: ik weet niet precies het aantal kilometers (mijn Garmin houdt alleen lopen bij), maar we hebben de hele dag gefietst dus het zullen er heel wat zijn! Fietsen in Wenen is prima te doen. Het is even wennen omdat er op sommige plekken geen fietspad is en je geacht wordt gewoon op de stoep te rijden. Kriskras door de voetgangers.
Hoogtepunten van de dag waren het bezoeken van de Wiener Prater ( reuzenrad), bezoek aan Leopoldtstad (joodse wijk) en de Nassmarkt. De Nassmarkt kan ik echt aanraden als je op zoek bent naar een plek om een hapje te eten. Het deed me een beetje denken aan de Albert Cuypmarkt in Amsterdam, maar dan meer eettentjes i.p.v. markt.
Helaas was dit alweer de laatste dag en gaan we morgen richting huis..
Share: