Na een lange (reis)dag ben ik nu in het hotel en heb ik aardig moeie benen. Toch ga ik nog een kort stukje schrijven over onze 1e dag op reis:
Traditiegetrouw doen mijn moeder en ik eens per jaar een citytripje, meestal ergens in April. Dit jaar stond Wenen bovenaan ons lijstje dus vandaag, 17 april was D day.
Onze jaarlijkse citytripje begon vanochtend, met een treinreis naar Schiphol. Onze vlucht zou om half 2 vertrekken, maar omdat alles mee zat waren we al rond half 12 op Schiphol. Echt gigantisch veel te vroeg natuurlijk. Lang hebben we echter niet getreurd want er waren genoeg lekkere koffietentjes op Schiphol.
Toen we in Wenen aankwamen was het al half 4 en heel zonnig ( rond de 22 graden) Echt lente weer dus. Nu wist ik dat het in NL ook rond de 22 graden zou worden dus ik moet zeggen dat ik stiekem heel blij was. Niks zo vervelend als dat je op vakantie gaat en het weer is gewoon minder mooi dan in NL.
Eenmaal in het hotel aangekomen hadden we berehonger en zijn we meteen gaan dineren bij een leuk typisch Oostenrijks tentje in de buurt: Fromme Hélène ( klinkt eigenlijk niet zo heel Oostenrijks, bedenk ik me nu). Ons avondeten: een Wiener Schnitzel mit pommes (hoe kan het ook anders in Wenen).
Morgen gaan we naar Schönbrunn, echt veel zin in. Vroeger was ik helemaal weg van de Sissi films, zowel van de Disney variant als van de ‘echte’ variant. Cant wait to see it:)
Morgen meer, stay tuned!
Share: