Yes yes! Ik heb sinds zaterdag een Garmin Horloge! Superchill, want zo’n horloge kan echt ‘alles’: je kunt er niet alleen je loop resultaten mee bij houden, maar bijvoorbeeld ook meten hoeveel je slaapt en wat je hartslag is. Ik heb best lang getwijfeld over de aanschaf, want ik wist eigenlijk niet of ik al die extra functies wel nodig had/ zou gebruiken. Zo heb ik nooit echt op hartslag getraind, alleen in een ver verleden (zeg maar 12 jaar terug). En dat vond ik nooit fijn, want ik nam trainen nooit zo heel serieus en vond die schema’s met hartslagzones maar ingewikkeld en onnodig. Daarnaast wilde ik echt niet meten hoeveel ik sliep, omdat ik een ding van te voren al zeker wist: dat het minder was dan zou moeten.

Maarrr tijden veranderen en ik had toch ook wel door hoeveel voordelen zo’n horloge biedt. Vooral nu ik de smaak te pakken heb met hardlopen en ik wil proberen om minstens 3x per week te trainen. Zo is dit horloge echt een hardloop maatje: je kunt onder het lopen heel makkelijk kijken hoe hard je loopt en hoeveel je hebt gelopen. Het is toch een stuk lastiger om onderweg op een smartphone te kijken. Daarnaast kun je de resultaten heel makkelijker uploaden naar Strava, dus de apps kun je sowieso blijven gebruiken.

Ik kon m vandaag (zondag) meteen gebruiken want; wedstrijd!

Het ging meteen al lekker fout want ik vergat m aan te zetten..  toen ik startte had ik wel meteen al het gevoel dat ik iets vergeten was, maar na ongeveer 200 meter dacht ik aan het mooie horloge om mijn pols. Handigggg..

Geluk bij een ongeluk; nadat ik gefinisht was vergat ik m ook uit te zetten.. ik had het idee dat dat elkaar wel weer ophief, maar mijn Strava tijd (28:29 over 5.4 km) was toch net ietsje anders dan mijn officiële tijd (29.12 over 5.5km )

Ik was erg tevreden over deze wedstrijd omdat ik lekker constant gelopen heb en wel moe was, maar niet uitgeput. Het voelde alsof mijn conditie alweer aardig op peil was. Ongetwijfeld zou ik mijn conditie ook kunnen meten door middel van een ochtendhartslag, maar zo ver ben ik nog niet met de Garmin;)

Mijn eerste loopje met de mijn hardloop buddy is in ieder geval goed bevallen:)

Share: