Hoewel ik regelmatig buiten de deur ga lunchen of dineren, doe ik dat eigenlijk nooit met ontbijten. Uitzondering is wanneer ik op vakantie ben en dan vind ik het altijd superfijn om m’n eigen ontbijt niet te hoeven klaarmaken. Dus zonde om niet vaker ergens een lekker ontbijtje te scoren!

Daarom besloot ik op onderzoek uit te gaan; waar kun je ‘s ochtends nou terecht voor een lekker ontbijt? Ik wil een aantal ontbijtjes uit gaan proberen om ze vervolgens met elkaar vergelijken.

Deze week de primeur aan… Ikea!

IKEA

Waar? Ikea Haarlem

Kosten: 1 euro, inclusief koffie/thee als je in het bezit bent van een Ikea Family Card.

Van hoelaat tot hoelaat? 9:00 tot half 11

Mijn bevindingen: Ik ben jaren geleden ook wel eens wezen ontbijten bij Ikea, dus dit was niet mijn eerste keer. Ik weet nog dat ik toen echt verrast was over hoe lekker het was.

Dat is niet veranderd in die 10 jaar. Het ontbijt bij Ikea bestaat uit een (kleine) croissant, een (klein) kaiserbolletje met kaas/ham/kipfilet (naar keuze), een eitje en jam met een smaak naar keuze (frambozen of abrikozen) en boter. Daarnaast krijg je ook een kopje koffie of thee als je in het bezit bent van een family card. Indien dat je niet bent betaal je 0.80 cent voor koffie en thee.

Wat had beter gekund? Helaas waren de eieren op, jammer! Ik moet er wel bij zeggen dat ik om kwart over 10 aankwam, dus als je iets eerder gaat is de kans groot dat alles er nog wel gewoon is.

Zou ik hier een keer willen terugkomen? Ja absoluut! Het is dat er geen Ikea in Alkmaar zit, anders zou ik er waarschijnlijk iedere zaterdag zitten.

Nog een tip: Ikea is echt een paradijs voor zzp’ers; je hebt gratis wifi en ontbijt voor 1 euro inclusief gratis koffie refill. Wat wil je nog meer? 😉 Je ziet zelfs op zaterdag een hoop mensen met een laptop zitten.

Share: