Hardlooprondje in Berlin

Omdat we in een sportieve opwelling onze hardloopspullen meegenomen hadden, besloten we dat dit een mooie ochtend was voor een hardloop rondje (dit was de laatste ochtend dat het kon, want woensdagochtend zouden we alweer vroeg richting huis gaan).  In de buurt van ons hotel zat een klein parkje, , het Fennphulpark, dat ideaal leek voor een rondje hardlopen.

Het was echt mega koud, dat wel. Het park bleek toch iets kleiner dan het op Google Maps leek en we konden er niet echt een goed rondje lopen. Het Fennphulpark was ook niet echt een gezellig park, het was vooral een mini stukje groen tussen alle Oost-Duitse flatgebouwen in.  Maarrr uiteindelijk hebben we toch 32 minuten gelopen en dat is eigenlijk al meer dan ik had verwacht, ik heb niet eerder een hardlooprondje gedaan tijdens een citytripje.

Spaghetti ijs

Rond half 12 waren we in de stad en hadden we berehonger. Hoewel het dus koud was, had ik op de een of andere manier echt zin in ijs. En dan vooral in zo’n typische Duitse Spaghetti Coupe (ik noem dit typisch Duits omdat ik het nooit ergens anders ben tegen gekomen dan in Duitsland). Als je afvraagt wat een spaghetti coupe is; het is eigenlijk net een bord spaghetti maar dan van ijs.

Ik kan niet uitleggen waarom ik daar zo dol op ben, in principe zou de smaak hetzelfde moeten zijn als ‘normaal’ ijs.  In Berlijn zijn genoeg eiscafé’s te vinden,, dus onze lunch bestond, naast een bescheiden panini ook uit een heerlijke spaghetti coupe: zie foto.

Verzetsmuseum & KaDeWe

De middag hebben het Verzetsmuseum bezocht (oorspronkelijke Duitse naam: ‘Gedenkstätte deutsche Widerstand’). Ik moet zeggen dat dat niet heel uitgebreid was, het paste op 1 kleine verdieping en ging eigenlijk vooral over de verzetsactie in 1944, (georganiseerd door Von Stauffenberg) en over politiek verzet in de eerste dagen van regime. Ik had meer verwacht van dit museum.

Vanuit het verzetsmuseum, dat zich aan de Stauffenbergstrasse bevindt was het een kleine 20 minuten lopen naar het KaDeWe en de Kurfürstendamm, waar we heerlijk nog wat geshopt hebben en genoten hebben van onze laatste avond in Berlijn.

Share: