Een tijdje geleden kreeg ik vanuit Mizuno de vraag of ik de Wave Inspire 17 schoen wilde testen. Schoenen testen vind ik uiteraard superleuk om te doen, maar ik ben nog altijd een beetje huiverig voor het lopen op ‘nieuwe schoenen’; ik heb vorig jaar flinke last gehad van een runners knee en hoewel het nu wel stukken beter gaat, speelt die blessure soms nog wel eens op. Daarom ben ik altijd voorzichtig, maar gelukkig bleek die angst bij deze schoen ongegrond! Lees hieronder een review:

Bounce!
Wauw, deze schoenen veren, was het eerst wat in mij opkwam toen ik er mijn eerste rondje op maakte. De schoenen hebben flinke veerkracht bij het afzetten, maar bij het landen geven ze gelukkig wel de nodige stabiliteit. Je raadt het al: dit loopt natuurlijk superfijn. De schoenen zijn daardoor erg geschikt voor de langere afstanden.

Enerzy zool
Wat meteen opvalt als je de Wave Inspire 17 aantrekt is hoe zacht de binnenkant van de schoen is. Waar nieuwe schoenen soms nog wel eens wat stroef kunnen aanvoelen is dat bij deze schoen totaal niet zo, mede mogelijk gemaakt door de zachte Enerzy zool. Deze zool maakt dat de schoenen ook direct lekker zitten en dat je er zo op wegrent, zonder blaren of pijnlijke plekken.

Antipronatie
De schoen is licht corrigerend voor overpronatie. Ik ben een neutrale loper dus ik heb dat op zich niet nodig, maar ik heb er ook geen last van tijdens het lopen. Bovendien schijn ik met lange afstanden wel enige overpronatie te hebben en dan komt het dus wel goed van pas.

Prijs
De nieuwprijs van de Wave Inspire 17 is 149,9, hoewel er regelmatig aanbiedingen te vinden zijn. Daarmee valt de schoen in de middenklasse wat betreft prijs.

Kleur
En last maar not least: Ik ben absoluut fan van deze kleur; roze/paars. Lekker kleurrijk, maar niet too much en goed te combineren met andere hardloopkleding. Naast de paarse variant is de schoen ook in het blauw & zwart verkrijgbaar.

 Hebben jullie vragen over deze hardloopschoen? Laat het me gerust weten. De volgende hardloopschoen review zal ook over een Mizuno schoen gaan…deze ben ik nu aan het uittesten, stay tuned!:) 

Share: