Verhuizen..
Het is niet eens zo heel lang geleden dat ik voor het laatst verhuisde.. 3 jaar. Maar op de een of andere manier heb ik volledig uit mijn geheugen gewist hoe hectisch dat toen was, maar tijdens het verhuizen wist ik het opeens weer. Het daarom is ook dat ik me heb voorgenomen dat ik dit de komende 10 jaar NIET meer te verhuizen.
Ik heb vorige week nog in de chaos/troep gezeten maar nu  begint alles langzaam te landen en hebben veel spullen weer een plekje gekregen. Momenteel houd ik mij dus bezig met het leukste deel van verhuizen: alles inrichten 🙂 Omdat ik zo druk was met verhuizen de afgelopen weken had ik wat minder tijd om hard te lopen. En dat was precies wat nodig was voor mijn knie. Even rust.

 

Fysio:
Ik loop ondertussen bij een fysiotherapeut voor mijn knieklachten en ik heb te horen gekregen dat ik een runners knie heb. Ik had daar wel eerder van gehoord en had al zo’n vermoeden dat ik daar last van had..alleen nu is het is dus geen zelf-diagnose meer, maar officieel;) Mijn komende hardloop weken zullen bestaan uit rustig aan weer opbouwen (laag tempo en weinig km), een zooi oefeningen die ik 4 keer per week moet gaan doen (ik heb mezelf plechtig beloofd dat ik dit ook ga doen, want normaal ben ik niet zo’n held in gedisciplineerd oefeningen doen) en verder rust houden/ andere sporten doen.
Deze week heb ik in elk geval geen last gehad van mijn knie, dus daar ben ik heeeel erg blij mee! Je gaat het hardlopen met een blessure toch minder als vanzelfsprekend beschouwen en waardeert het des de meer. Eigenlijk is dat ook wel eens goed.

 

Plannen voor 2020?
Eigenlijk had ik nu al vol op hardloop plannen willen maken voor 2020, maar door die knie stel ik dat nog even uit. Eerst maar eens kijken hoe snel dit herstelt. Wél ben ik van plan om me op te geven voor de 10 km van Schoorl, om toch een wedstrijd te hebben staan en iets hebben om naar toe te trainen als ik weer iets verder ben in de opbouw. Dat loopje is in februari, ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!

Heb jij wel eens last gehad van een blessure? Ben je toen helemaal gestopt met sporten of heb je rustiger aan gedaan?

 

Share: