Omdat ik nu even niet kan lopen wegens mijn knieblessure (zie blog ‘auw mijn knie’), realiseer ik me hoe fijn ik hardlopen vind en hoe vervelend ik het vind dat ik nu even niet kan. Dus heb ik voor mezelf eens op een rijtje gezet waarom ik zo graag hardloop.  Waarom trek ik elke keer die schoenen aan (ongeacht of het ijskoud is, regent of we midden in een hittegolf zitten)? Wat maakt dat ik het zo leuk vindt?  Ik ben tot de volgende redenen gekomen:

It clears up my mind (ehm hoe vertaal je deze in het Nederlands)?
Vooral na een lange werkdag gaat deze op. Ik vind het heerlijk om na een dag werken mijn gedachten even helemaal vrij te laten en te genieten van buiten. Ik heb een kantoorbaan, waardoor ik veel zit en relatief weinig beweeg (hoewel ik mezelf vaak wel een soort van dwing om een rondje te wandelen in de pauze). Dingen van werk die ik meeneem naar huis? Dat is meestal over zodra ik mijn rondje gelopen heb.

 

Ik voel me energieker als ik sport
Er is een periode in mijn leven geweest (zo’n 5 jaar geleden) dat ik nauwelijks aan sport deed. Het resultaat was dat ik vaak moe was en weinig energie had. Ik voelde aan alles dat ik meer moest bewegen. Toen ik hardlopen eenmaal weer had opgepakt kwam die energie ook vrij snel weer terug.

 

Ik vind het leuk om een bepaald doel te hebben en daarnaar toe te trainen
Het stellen van een doel werkt voor mij heel goed.  Bijvoorbeeld ‘het lopen van een halve marathon’ of ‘elke maand meedoen aan een race’. Op die manier heb ik iets om naar toe te trainen en ik ben dan ook oprecht trots als ik het haal:) Tot nu toe ben ik het meest trots op die halve marathon!

 

Ik ben te dol op eten.
Deze in combinatie met nummer 2 zijn de voornaamste redenen dat ik weer ben begonnen met hardlopen. Niet sporten & veel eten zijn nou eenmaal niet zo’n hele goede combinatie..:’) Op de een of andere manier at ik ook nog eens veel meer toen ik niet sportte.. terwijl ik juist minder trek heb nu ik meer sport.

 

Het is  een ontspanningsactiviteit
 Ennnn ik word er gewoon vrolijk van (in de stromende regen ietsje minder, maar dan komt die blijdschap vooral als ik klaar ben). Lekker buiten zijn, een frisse neus halen en genieten van de omgeving, vooral als ik in de duinen/het bos loop.

 

Herkenbaar? Wat zijn jouw redenen om hard te lopen?

Share: