Tijd om eens iets te schrijven over de kleding waarin in hardloop. Wat heb ik vooral aan in de zomer en waarom?

Bovenkleding:
In de zomer loop ik het liefst in een t-shirt met korte mouwen (en in de winter eigenlijk ook).
Ik vind dat het meest comfortabel zitten, maar in de winter is het vaak te koud en de zomer te warm. Daarom probeer ik zo veel mogelijk in een hardloop top te lopen om oververhitting tegen te gaan.
Veel van mijn hardloop shirts heb ik bij Decatlon gekocht. Deze sportkleding zit superlekker en is daarbij totaal niet duur. Omdat ik eigenlijk gewoon shopverslaafd ben is dit natuurlijk ideaal want op deze manier kan ik des te meer shirts kopen. Ik loop maar al te vaak even langs bij Decatlon om iets nieuws te scoren..

Broek:
Ook qua broek heb ik een duidelijke voorkeur. Een driekwart broek, die net op mijn knieën valt vind ik het fijnst lopen. Maar ook hier geldt dat het in de winter soms te koud is en in de zomer te warm. Daarom probeer ik in de zomer zo veel mogelijk in korte broek te lopen.
Er zijn natuurlijke vele korte broeken, maar mijn favoriet is toch wel een iets wijdere korte broek met een strakkere broek eronder. De reden hiervan is dat hele strakke korte broeken vaak opkruipen en niks is zo vervelend dan wanneer je de hele run aan een broek loopt te hijsen.

Schoenen:
Ik heb al jaren hetzelfde model hardloopschoen van Asics. Om de 2 a 3 jaar ga ik naar All4Running (in Alkmaar) en dan koop ik de nieuwste variant van dit model; het model blijft hetzelfde door de jaren heen. Heb ik ooit een nieuw model geprobeerd? Ja. Ooit eens, en wat had ik een blaren! Sindsdien hou ik het bij dit model. Het zit ideaal voor mij.
Toevallig heb ik 2 maanden geleden weer nieuwe schoenen gekocht bij All4Running. Ik kwam bijna in de verleiding om een nieuw soort model te proberen omdat ik de kleur mooier vond, maar ik besloot het toch maar niet te doen; ik ben te huiverig voor blaren en of blessures.

Accessoires:
Uiteraard loop ik altijd met mijn Garmin horloge om, als ie leeg is dan wacht ik eerst tot ie weer voldoende opgeladen is, want lopen zonder Garmin? Nooit! Soms neem ik mn iPhone mee in een speciale sportarmband. Dit doe ik vooral als ik lange stukken ga en het fijn vindt om een mobiel bij me te hebben, of wanneer ik onderweg foto’s wil maken.

Share: