Yess weer een leuke vakantie voor de boeg! Een aantal dagen Berlijn.  Vrij impulsief moet ik zeggen, want ik besloot pas 2 weken geleden dat ik mee zou gaan met Steven. Maar daarom juist extra leuk.

Ik ben niet voor het eerst in Berlijn. Daarom ben ik van plan om niet alleen de hotspots te bezoeken, maar juist de wat meer uniekere, minder toeristische bezienswaardigheden te bekijken. Plekken waar je normaal dan niet zo snel komt.

Ik ben 4 keer eerder in Berlijn geweest: 2 keer ben ik met een reisorganisatie geweest (2 keer dezelfde organisatie). De reden: dat was het goedkoopst.

Ik moet zeggen dat dit een ervaring was die ik niet snel zal vergeten. Ik weet niet of je ooit met een reisorganisatie op vakantie geweest bent, maar je zit dus in een bus alsof het een schoolreisje is, maar dan met allemaal vreemde (volwassen) mensen. De meest uiteenlopende mensen zitten opeens hutje mutje, op een paar vierkante meter bij elkaar tijdens een reis van een paar uur. Ik herriner me nog dat er op de heenweg al ruzie uitbrak omdat een vrouw een andere vrouw ervan beschuldigde dat ze teveel naar haar man keek..Eigenlijk zou ik een aparte blog kunnen schrijven over de ervaring om met een reisorganisatie op citytrip te gaan.

Verder ben ik een keer met een vriendin en haar ouders mee geweest (toen was ik 17).  Ennnn ik ben op ‘werkweek’ geweest naar (onder andere) Berlijn. Mijn 16-jarige ik op werkweek:  ook hierover zou ik een aparte blog kunnen schrijven.

Anyways, na een lange reis van 7 uur (ik moet minstens 4 keer naar de wc dus we zijn gedwongen om vaak te stoppen), kwamen we eindelijk aan in ons hotel. Omdat het al half 7 was en we onze lunch al om 12:00 stipt opgegeten hadden hadden we berenhonger. We dineerden in een restaurantje in de buurt, ‘Roseneck’ heette het. Het lag op ongeveer 5 minuten loopafstand van ons hotel en hoewel de naam Duits klinkt (en het eruit zag als een biergarten), serveerden ze er Vietnamees eten,  zoals Noodles.  Er was een smoking deel en een non-smoking gedeelte; in het smoking deel zat het helemaal vol, in het non-smoking deel zat niemand. Alleen de eigenaar die zijn financiën deed. Enigszins verbijsterd gingen we zitten; dat awkward gevoel als je alleen in een restaurant zit.. Maar we hadden ontzettend veel trek en ik moet zeggen, het eten was heerlijk! Voor 7 euro hadden we een heerlijke noodlesschotel met groenten en kip. Ennn een heerlijke Spatzi (ik had niet gedacht dat ik dat alweer zo snel zou drinken, zie blog over wintersport in januari).

Share: