Over mij

Welkom op mijn website – www.finauwrites.com- . Ik wil hier mijn dagelijkse (sport) belevenissen gaan delen om te motiveren, te inspireren en (bovenal) te vermaken.

Ik ben Maura Finau, 28 jaar oud. Finau is mijn 2e naam, dus mensen om mij heen kennen mij vooral als Maura. Toch heb ik besloten om deze blog te schrijven onder de naam Finau. Waarom? Omdat ik de naam bijzonder vind en er best wel trots op ben. Dat heeft lang geduurd, want vroeger vroeg ik me altijd af waarom ik vredesnaam Finau genoemd ben. Waarom ik zo genoemd ben? Daar ga ik vast nog eens iets over schrijven:)

Vroeger schreef ik altijd al verhalen. Ik herinner me dat ik als klein meisje al schriften vol schreef over van alles en nog wat. Wat kon ik daar altijd van genieten, zo’n leeg schrift dat nog helemaal volgeschreven kon worden met alles wat ik maar kon bedenken. En dat is altijd zo gebleven eigenlijk. Bij het vak Nederlands op de middelbare school was ik dan ook vooral dol op opdrachten waarbij je een verhaal mocht schrijven. Op de een of andere manier ben ik het schrijven na de middelbare school echter een beetje ‘kwijtgeraakt’, geen tijd, geen interesse? Geen idee waarom, maar ik miste het! Dus vandaar dat ik ben begonnen met het schrijven van blogs. En wat is er nou leuker dan bloggen over je passies in het leven?

Wat houdt mij bezig?
Om te beginnen: hardlopen! Ik moet hier wel eerlijk bij zeggen dat ik niet altijd een hardloop fanaat ben geweest. Mijn hardloop ‘carrière’ heeft z’n ups en z’n downs en lijkt een beetje op een sinusoïde grafiek (hoe kom ik daar nu weer bij,wiskunde anyone?). Het kent door de jaren heen diepe dalen en hoge pieken; pieken zijn vooral te vinden in de zomermaanden..

Psychologie! Ik ben altijd geïnteresseerd in hoe het menselijk brein werkt en waarom mensen de dingen doen die ze doen. Je zult ook zeker meer lezen over de combinatie van sporten & mental health; dit is iets wat mij intrigeert en waar ik graag over schrijf. Ik heb de opleiding psychologie met succes afgerond, maar ben nog lang niet uitgeleerd:)

Verder ben ik dol op reizen (en dan met name citytrips), lekker eten (het liefst hartig, maar bij gelegenheid ook zeker een zoetekauw) en lees ik graag. Hierover zal je me ook zeker horen:) Op Instagram kun je me vinden onder de naam: @finau.running, waar ik voornamelijk mijn hardloop avonduren deel!

Ik wens je veel leesplezier!

Veel liefs, Maura Finau.

 

ps. Heb je vragen, tips of opmerkingen dan kun je altijd even een berichtje achterlaten onder een blog of contact met me opnemen via het contactformulier!